Hoppa till huvudinnehåll

4 hemlisar för att lyckas i L.A.

Magnus Silfvenius-Öhman presenterar fyra saker du absolut måste ha koll på för att lyckas i Los Angeles.

För två år sedan sade jag upp mig från jobbet och flyttade med min familj till Los Angeles. Samma år flyttade ungefär 300 000 andra personer in till L.A. från länder som Finland, Sverige, Tyskland och, ja, resten av världen.

Många av oss har kommit hit för att ”lyckas”, vad det nu innebär. Vi har kommit därför att vi hört talas om personer som bara promenerat längs med Sunset Boulevard i West Hollywood, blivit närmade av en typ som presenterat sig som agent eller regissör, och sedan fått en drömroll i årets största biosuccé.

Vi är här för att bli upptäckta eller för att vi tror att det vi kan har en chans att göra ett intryck. Vi är här för att vi har drömmar om det goda livet. Därför vi kommit till Los Angeles – Drömmarnas stad.

Stenhård konkurrens

Magnus Silfvenius Öhman
Magnus Silfvenius har blivit inspirerad av att prata med sina mentorer. Magnus Silfvenius Öhman Bild: Five Corners hjärtevänner säsong 2

Men ganska snabbt slås jag av verkligheten. Visst är alla sociala, vänliga och hjälpsamma här men konkurrensen är stenhård. Och visst skulle jag kunna vandra upp och ner längs med gatorna i hopp om att bli upptäckt, men hur länge orkar man gå?

Och hur länge har man råd att leva på det hoppet? Nyckeln till framgång i Los Angeles, vad det än är du tänker dig att du vill göra, är andra människor.

Det är därför jag letat upp Finländare och Svenskar som redan kommit hit, bosatt sig och sakta börjat bygga upp ett liv. Vare sig de själva ”lyckats” eller inte så vet jag att de tillsammans sitter på svaret om hur man bäst gör för att bryta igenom bruset av lycksökare.

Kan man vara sig själv?

Stundvis har det varit sjukt inspirerande att prata med mina mentorer, stundvis har det känts hopplöst. Vem kan man lita på? Måste jag skryta på mig själv och överdriva det jag kan?

Måste jag låtsas att jag är intresserad av viktiga personer bara för att de kanske ska ge mig en chans? Jag har lyssnat, funderat och plötsligt insett att receptet bygger på fyra ingredienser.

Fyra hemligheter till hur jag bäst rör mig mot framgång.

Text: Magnus Silfvenius-Öhman

Nyligen publicerat - X3M