Hoppa till huvudinnehåll

Polisen: Undersökningen lär ta tid

Polissymbol på en utevägg.
Plisen utreder misstankarna om läggmatchen. Polissymbol på en utevägg. Bild: Yle polisen,polisväsen,Polisinrättning,polisinrättningar

Polisundersökningen kring den misstänkta läggmatchen mellan Musan Salama och Kaarinan Pojat lär ta ett bra tag på grund av kopplingarna till ett asiatiskt spelbolag.

För en dryg vecka sedan väcktes misstankar om en läggmatch när Musan Salama och Kaarinan Pojat möttes i division två. Stora summor satsades på att KaaPo skulle vinna, samtidigt som storfavoriten MuSa förlorade efter en tveksamt dömd straff, vilket gav grund för misstankarna. I fredags fördes saken till polisen.

Enligt officiella uppgifter spelades stora summor på KaaPo via ett asiatiskt spelbolag, vilket enligt polisen gör undersökningen krävande.

– Den här internationella kopplingen är utmanande för utredningen, och med utmaningar går mycket tid. Det är svårt att uppskatta, hur lång undersökningen blir, säger kriminalöverkommissarie Teijo Ristola på sydvästra Finlands polisdistrikt.

Centralkriminalpolisen har hand om de internationella kontakterna i ärendet.

– Vissa länder ger rättshjälp, andra inte. En internationell undersökning är mer krävande än att undersöka ett fall med enbart hemlandsanknytning, konstaterar Ristola.

  • JYP-fostrade backar skrev kontrakt med NHL-lag

    Honka återvänder till Dallas, Niku fortsätter i Winnipeg.

    De JYP-fostrade backarna Julius Honka och Sami Niku har var för sig skrivit under NHL-kontrakt. Honka återvänder till Dallas Stars medan Niku fortsätter i Winnipeg Jets.

  • Våldsamma protester mot coronarestriktioner i Italien - uppdämd social oro skakar alla stora städer

    Unga lider särskilt hårt då ekonomin drabbas av corona.

    Protester mot nya coronarestriktioner skakar alla större städer i Italien. Från Turin i norr till Neapel i söder har ilskna, frustrerade och coronatrötta italienare gått ut på gatorna för att protester. Det har förekommit skadegörelse och våldshandlingar samt spekulationer om att maffian, högerextremister och fotbollshuliganer ligger bakom protesterna. Men faktum är att det handlar om en uppdämd social oro som nu får utlopp.

Läs också