Hoppa till huvudinnehåll

HIFK-fansen arga efter bollförbundets hot – "fotbollsmördare"

HIFK firar Joni Korhonens reduceringsmål mot HJK i april 2015.
HIFK firar i matchen mot HJK i april 2015. HIFK firar Joni Korhonens reduceringsmål mot HJK i april 2015. Bild: Lehtikuva / Markku Ulander hjk

Helsingfors IFK:s fangrupp Stadin Kingit har skrivit ett öppet brev till det finska bollförbundet efter att bollförbundet straffat HIFK och HJK för fansens uppträdande under lokalmötet mellan lagen.

Både HIFK och HJK tilldelades böter för incidenterna i Helsingforsderbyt den 6 juli. Dessutom hotade bollförbundet med spel inför tomma läktare ifall fansens beteende inte blir bättre. Båda lagens supportrar tände bengaliska eldar och rökfacklor under matchen.

Nu kommer svaret från Stadin Kingit. På deras webbplats publicerades på onsdag en lång text skriven av pseudonymen Horhé med rubriken Finska bollförbundet - fotbollsmördare.

Horhé skriver bland annat: "Att hota med spel inför tomma läktare är nog det dummaste som Bollförbundet gjort i mannaminne. Och de har ändå gjort, inte gjort och valt att inte göra en massa."

I brevet beklagar sig Horhé över att när det äntligen finns ett evenemang (Helsingforsderbyt) som möjligen kan locka nya fotbollsvänner till läktarna, så försöker Bollförbundet på alla sätt kuva denna positiva entusiasm.

Horhé avslutar brevet med att konstatera: "Jag hoppas att ni där i Bollförbundet gör det här av dumhet, okunskap och oförmåga och inte på grund av en dold djupare agenda."

Läs också