Hoppa till huvudinnehåll

Tidsschemat ställer till det – Felix skippar 200 meter

Allyson Felix
Allyson Felix Bild: EPA / Kerim Okten felix

Allyson Felix väljer bort 200 meter och kommer bara att tävla på 400 meter individuellt vid VM i Peking i augusti. Orsaken till beslutet hittar man i tidsschemat.

Allyson Felix är regerande olympisk mästare på 200 meter men i VM i Peking nästa månad kommer hon inte att springa den sträckan. Felix har valt att avstå 200 meter för att istället satsa på 400 meter samt både den långa och korta stafetten.

– Vi ville att hon skulle tävla på både 200 och 400 meter men det är inte möjligt på grund av tidsschemat. Så det blir bara 400 meter och det är en större utmaning, säger Felix tränare Bob Kersee till nyhetsbyrån Reuters.

Skulle Felix ha satsat på båda sträckorna skulle semifinalen på 200 meter ha avgjorts en timme före finalen på 400 meter. Felix i fyra i världen den här säsongen på 400 meter men både Francena McCorory och Sanya Richards-Ross som sprungit snabbare missar VM.

Allyson Felix tog silver på 400 meter och brons på 200 meter vid VM i Daegu 2011. I Berlin 2009 och i Osaka 2007 vann hon VM-guld på 200 meter.

Läs också