Hoppa till huvudinnehåll

Ethan Hunt är tillbaka i Mission: Impossible

Tom Cruise hänger från ett flygplan i Mission: Impossible - Rouge Nation
Tom Cruise hänger från ett flygplan i Mission: Impossible - Rouge Nation Tom Cruise hänger från ett flygplan i Mission: Impossible - Rouge Nation rouge nation

Det här veckoslutet finns det två nya filmer att se. Biograferna bjuder på farliga äventyr och en tokrolig röra av personer som är kopplade till varandra på olika sätt.

Mission: Impossible - Rogue Nation

Tom Cruise är tillbaka i rollen som Ethan Hunt. Du har knappast missat att Tom Cruise har hängt från utsidan av ett flygplan medan planet lyfter från marken. Totalt galet. Man kan fundera ifall en sådan stunt faktiskt är värd att riskera sitt liv för. Jodå, absolut, har skådespelaren själv berättat. Och man kan ju inte motsäga sig. Klippet vi har kunnat se är bara fantastiskt på alla sätt.

Världen hotas av en grupp välutbildade före detta agenter. Gruppen har länge ryktats om att endast vara en myt bland spioner, men CIA tror inte på att den existerar. Hunt får uppleva att gruppen inte bara existerar, utan är också en tickande bomb som kan explodera när som helst. Även om ödet för den egna agentgruppen står på spel kan Hunt inte vända ryggen till.She's Funny That Way

Broadwayregissören Arnold Albertson (Owen Wilson) förälskar sig i en ung prostituerad tjej, Isabella "Izzy" Patterson (Imogen Poots), som drömmer om en karriär som skådespelare. Han vill hjälpa henne framåt i livet och rollsätter henne i huvudrollen i sin pjäs – tillsammans med sin fru Delta (Kathryn Hahn) och hennes före detta älskare Seth Gilbert (Rhys Ifans).

Izzys terapeut Jane (Jennifer Aniston) är till största del konsumerad av sitt eget förhållande med Arnolds pjäsförfattare Joshua Fleet (Will Forte) som håller på att falla i bitar. Joshua igen blir förtjust i Izzy. Alla är kopplade till varandra på ett eller annat sätt och varsågod, du har en helgalen röra med snabba vändingar och småjobbiga situationer.