Hoppa till huvudinnehåll

Gamingstrumpor och sovhörna på Assembly 2015

Alla talar om Assembly, men vad händer där egentligen? För att ta reda på begav sig Ted Forsström och Dan Granqvist till mässcentret i Helsingfors. Med sig hade de Björn Karlsson från tv-spelprogrammet Kontroller.

Datorfestivalen Assembly 2015 fick sin start i Helsingfors torsdagen den 30 juli och pågår fram till söndagen den 2 augusti. Alla har hört om Assembly, men få vet vad som egentligen försiggår där.

Misströsta inte, för nu kommer du att veta exakt vad det går ut på - Ted tog mikrofonen i handen och Dan kastade kameraväskan över axeln och styrde stegen till datorfestivalen Assembly 2015 tillsammans med spelexperten Björn Karlsson som du känner igen från tv-spelsprogrammet Kontroller.

Assembly är en finsk datorfestival som har organiserats sedan 1992. Idag har den blivit en av världens främsta datorfestivaler.

Evenemanget förenar två gånger om året Finlands och världens spelare och andra datorintresserade - en gång under vintermånaderna och en under sommarmånaderna.

I reportaget får du reda på vem som deltar, vad man kan göra och hur det egentligen ser ut på en Assembly datorfestival.

Nyligen publicerat - X3M