Hoppa till huvudinnehåll

Populärt med "loppis" på sommaren

Suurkirppis i Lovisa.
Suurkirppis i Lovisa. Bild: Yle/Benjamin Helling loppmarknad

Det går bättre för vissa och sämre för andra, men på sommaren är det livligt på loppmarknaderna i Lovisa.

På loppmarknaden Suurkirppis vid Mariegatan är det liv och rörelse fastän det är tidigt på förmiddagen. Möbler, kläder, böcker, gamla datorspel, vinyler, och diverse krimskrams finns att hitta bland hyllorna i den 1000 kvadratmeter stora lokalen.

Pertti Lampinen berättar att ungefär tusen besökare hittar till loppmarknaden varje dag. Främst är det turister och sommarbesökare som drar upp besökarantalet, som för övrigt är rätt så högt året om.

Intresset för att hyra bord på loppmarknaden har också varit högt.

- Borden är nog fulla allt som oftast. Det är många som vill sälja sina saker här. säger Lampinen.

Pertti Lampinen.
Suurkirppis har ett stort urval av möbler, berättar Pertti Lampinen. Pertti Lampinen. Bild: Yle/Benjamin Helling loppmarknad

Barnkläder hör till de varor som det är störst efterfrågan på, men folk köper allt från prydnader till begagnade serietidningar. Om man får tro Pertti Lampinen verkar loppmarknadsintresset vara på topp i Lovisa.

Det går inte lika bra för alla

Vid Borgåvägen finns en annan loppmarknad, Second Hand Tori. Ägare Jaana Andersson säger att sommaren varit livligare än de övriga årstiderna. Trots det här har det gångna året inte varit en dans för rosor för Second Hand Tori.

- Jag öppnade ju för ett år sedan och hoppades då på att det dystra ekonomiska läget skulle locka folk till billiga loppmarknader, säger Andersson.

Nu ser det ut att ha gått tvärtom, och Andersson berättar att det har varit svårt att hitta folk som vill hyra bord.

- Kanske det inte är trendigt längre att gå på loppis, vad vet jag, säger Andersson.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland