Hoppa till huvudinnehåll

Sju begärs häktade efter våldsamheterna i Jyväskylä

En demonstration med högerextrema anhängare har lett till oroligheter i Jyväskylä på lördagen. Demonstranter från Finska motståndsrörelsen ska ha stormat in i ett varuhus.
Tre personer misshandlades under lördagens nynazistiska demonstration. En demonstration med högerextrema anhängare har lett till oroligheter i Jyväskylä på lördagen. Demonstranter från Finska motståndsrörelsen ska ha stormat in i ett varuhus. finska motståndsrörelsen

Polisen begär att sammanlagt sju personer häktas med anledning av våldsamheterna i Jyväskylä under veckoslutet. Häktningsförhandlingarna påbörjas i eftermiddag.

En svensk medborgare har nu häktats för våldsamt upplopp och misshandel. Häktningsförhandlingarna gällande en annan svensk medborgare ska hållas under tisdagen.

På onsdagen tar tingsrätten ställning till polisens häktningsbegäran när det gäller fem finländska medborgare som också deltog i den nationalsocialistiska manifestationen.

Våldsamheterna skedde i samband med den nationalsocialistiska Finska Motståndsrörelsens demonstration i Jyväskylä på lördagen. Tre personer misshandlades, varav en var samma person som knivhöggs i Jyväskylä stadsbibliotek 2013.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Inrikes