Hoppa till huvudinnehåll

Många bra filmer i år på Bio Rex i Borgå

Edgar Nieminen.
Edgar Nieminen. Bild: Yle/Sofia Strömgård edgar nieminen

I sommar har vi i alla fall inte behövt göra reklam för vår luftkonditionering, säger Edgar Nieminen som äger Bio Rex i Borgå. Trots kyligt väder har biografen ändå inte haft storartade publiksiffror.

När sommarvädret är dåligt får man ta skeden i vacker hand och hitta på någonting annat än att ligga på stranden. Trots det har sommaren inte varit lysande för Bio Rex i Borgå. Nieminen säger att antalet kunder denna sommar har varit helt okej.

– Skillnaden har inte varit jättestor om man jämför med förra året. Men någorlunda bra, bättre än förra sommaren.

Maj och juni är traditionellt stillsamma månader på biograferna runtom i landet.

Bio Rex skylt i Borgå
Bio Rex skylt i Borgå Bild: YLE/Stefan Paavola biografskylt

– I maj och juni skulle man kunna ha stängda dörrar, det ser man också på hurdana filmer det är som har premiär då. Men efter midsommar blir det bra tider igen.

Mycket på kommande i höst

Om man är finländsk är det ett socialt umgänge att gå på bio, fastän man inte pratar under filmen, säger Edgar Nieminen.

– För en finne passar det bra, man går ut med vännerna och gör någonting. Dessutom är det relativt billigt.

Biografen i Borgå mår bra och antalet kunder har ökat under de senaste åren. Det här året har varit speciellt, eftersom det har kommit ut många bra filmer.

– Fjolåret var inte så bra sist och slutligen. Just nu har vi haft 8000 fler kunder än i fjol vid samma tidpunkt. Hösten ser lovande ut och vi hoppas på att nå upp till 100 000 tittare i år.

På kommande är bland annat James Bond , Ada och Glada, Elämältä kaiken sain, Napapiirin sankarit och Hungerspelen. Som kronan på verket kommer Star Wars högst antagligen att locka publik i december.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland