Hoppa till huvudinnehåll

Var med i den nya medierevolutionen

yle, medietjänst, artikel
yle, medietjänst, artikel Bild: X3M medietjänst

Nya stjärnor, internetfenomen och programkoncept - Yles nya tjänst samlar in och publicerar medieinnehåll av publiken. Ansök om att få vara med!

Har du gjort en musikvideo eller tänker du börja vlogga? Kanske du är inspirerad och vill göra en kortfilm? Yle startar en ny tjänst som samlar ihop det bästa innehållet från nätets brus och du har också chansen att få ditt innehåll publicerat. Ansök om finansiering för ditt projekt och var med i den nya medierevolutionen i Finland. Bidragen varierar mellan några hundra euro och 2 000 euro och bestäms av en jury.

Risto Kuulasmaa
Risto Kuulasmaa. Risto Kuulasmaa Bild: Yle / Laura Pohjavirta risto kuulasmaa

- Vi vill hitta nya stjärnor, internetfenomen och programkoncept och dela det viktigaste materialet till alla finländare. Resultatet blir ett nätbaserat innehållsflöde som också publiceras på Yles radio- och tv-kanaler, säger Risto Kuulasmaa, utgivningschef för Yles finskspråkiga utbud på tv och Yle Arenan.

Vad ska tjänsten heta?

Tjänsten, som är planerad tillsammans med unga i åldern 15-25 år, saknar fortfarande ett slående namn. Nu kan du ge dina bästa namnförslag (fram till torsdag 13.8 klockan 23.59) här. Vinnarbidraget, som blir namnet på tjänsten kommer att presenteras på TubeCon i Helsingforsarenan den 15 augusti. Du kan kolla direktsändningen från evenemanget på Yle TV2 eller Arenan med start klockan 19.10.

Musta Barbaari och Prinssi Jusuf bidrar

Musta Barbaari i X3M-tv studion. Bild: X3M/Catariina Salo prinssi jusuf

Yle kommer dessutom att beställa unikt material till tjänsten. Du har bland annat att se fram emot träningsprogrammet Taru painojen herrasta (Sagan om vikternas herre) med Musta Barbaari och Prinssi Jusuf. Också X3M-tv kommer att bidra med innehåll till tjänsten.

Tjänsten lanseras i början av oktober.

Läs pressmeddelandet här.