Hoppa till huvudinnehåll

Han som inte rodnar: Nio män om val och myntets baksida

Halv närbild på Frida Lindholm med texten "Han som inte rodnar"
Halv närbild på Frida Lindholm med texten "Han som inte rodnar" Bild: Yle/Catariina Salo han som inte rodnar

Han som inte rodnar är en ny poddserie på Yle Arenan. Frida Lindholm möter nio intressanta män och pratar med dem om deras karriärer, om krokar på vägen, och om baksidan till det som vi vanligen ser.

År 2013 gjorde Frida Lindholm, redaktör och programledare på Yle X3M, en radio- och poddserie, Hon som inte rodnar, där hon bjöd in kvinnor till samtal om karriärsval och vägarna till målet.

Frida intervjuade allt från skådespelare, politiker och entreprenörer till idrottare och artister och lyssnaren fick ta till sig intressanta historier ur deras vardag. Serien väckte stort intresse och många hörde av sig .

- Efter Hon som inte rodnar kände jag att det fanns behov av ett program där också män fick tala av sig och berätta sin historia. Noggrant valde jag sedan nio olika personligheter som vågat satsa på sin dröm och gått sin egen väg, säger Frida Lindholm.

Mod, inspiration och framtidstro

Han som inte rodnar är inte den vackra framgångshistorien, utan berättelser för att visa att det bakom varje fotbollsguld, ministerpost och drömkarriär finns knepiga vägval, motgångar och hårt jobb.

- Jag hoppas att Han som inte rodnar ger en kick av mod, ny inspiration och en massa framtidstro åt alla oss som funderar på oss själva, vårt liv och vår karriär.

I Han som inte rodnar får vi höra de här männens story:

Artisten Marko “Markoolio” Lehtosalo
HBTIQ-aktivisten Roh Petas
Politikern Carl Haglund
Boxaren Robert Helenius
Radioprofilen och stand up-komikern Janne Grönroos
Fotbollsspelaren Tim Sparv
Proferssorn Alf Rehn
Musikproducenten Jonas W. Karlsson
Medieprofilen Tuomas Enbuske.

Han som inte rodnar hörs också på Radio X3M, söndagar kl. 17.03. Om du vill lyssna på alla avsnitt med en gång hittar du de på Arenan.