Hoppa till huvudinnehåll

Åtminstone 19 döda i skottlossningar i São Paulo

Sao Paulo, brasilien.
São Paulo, Brasilien. Sao Paulo, brasilien. Bild: EPA/CAETANO BARREIRA sao paulo skyline

I São Paulo i Brasilien har åtminstone 19 människor dött i tre separata skottintermezzon. Polisen utreder om händelserna har samband med varandra. Det finns även misstankar om att polisen skulle vara inblandad.

Åtminstone tio människor dog i en bar, då en man attackerade stället. En man sköts utanför en glassbar och en annan man sköts från en förbipasserande motorcykel.

På åtminstone åtta ställen frågade en maskerad och beväpnad man om de som var på plats hade ett brottsregister. De som svarade jakande på frågan sköts till döds.

Polisen utreder om bakgrunden till skjutningarna handlade om droghandel. Det finns även misstankar om att poliser skulle ligga bakom skottlossningarna, som hämnd för att en polis och en vakt dödades tidigare i veckan.

Enligt Sveriges Radio är det inte första gången som en liknande hypotes framförs. Tidigare under sommaren dödades 35 personer i staden Manaus och misstankarna riktades även då mot polisen för att ha hämnats på att en militärpolis dödats.

Människorättsorganisationen Amnesty rapporterade under veckan att det finns bevis för att polisen istället för att ställa misstänkta brottslingar till rätta dödar dem.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes