Hoppa till huvudinnehåll

Livlig konsertvecka i Åbo svenska församling

Birgitta Forsman
Birgitta Forsman Birgitta Forsman Bild: yle/Maud Stolpe birgitta forsman

Tisdag, torsdag och söndag innebär konserer i Åbo svenska församling denna vecka.

På tisdag jubilerar kantor Birgitta Forsman med en välgörenhetskonsert i Aurelia kl. 18. Här samlar hon ihop sina muciserande vänner och bjuder på ett mångsidigt program med både gammalt och nytt. De pengar som samlas in under konseren går till Hoppets Stjärna.

På torsdag kl. 18 ordnas en musikandakt i Åbo domkyrka där Marjo Danielsson och Christopher Sell framför Léo Delibes Messe bréve.

På söndag ordnas orgelkonsert för alla i domkyrkan kl. 13.30 med orgelmusikens kändisar och bildspel. Den konseren är speciellt gjord för konfirmander, men alla som är intresserade av orgelmusikens historia är välkomna att uppleva den i ord och bild.