Hoppa till huvudinnehåll

Barnkalas med raw food

I programmet "A la carte" ska Johan och Joakim tillsammans med Michaela Burns lära sig kocka rawfood med groddar, frukter, nötter och russin.

I nittiotalskläder går man långsamt tillväga. Pojkarna ser inte så ivriga ut när de olika groddarna introduceras, men Michaela berättar att groddarna är mycket hälsosamma.

"Som en kiva omväxling till alla smörgåsar som mellanmål kan det också vara bra att äta nötter och russin", menar Michaela Burns, men "salta nötter ska man inte äta, de är ohälsosamma och för salta".

Med en mixer gör pojkarna sedan hälsosamma fruktshakes. De ser obehagliga ut först, men smakar rätt okej när bär och frukter tillsats.

I det andra avsnittet av "A la carte" vankas det barnkalasmat. I godisformer lagar man "carob-bollar". En smet bestående av aprikoser, dadlar och russin rullas till bollar i carobpulver.

Svamptårtan är gjord av samma deg, men man pryder den med svampar av banan, persika och kokosflingor.

Man pyntar och dekorerar studion och barnen låter sig väl smaka. Som dryck får barnen jordgubbsdryck, med jordgubbar, honung och vatten.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.