Hoppa till huvudinnehåll

Många döda i bombexplosion i centrum av Bangkok

Bombexplosion i Bangkok
Bombexplosion i Bangkok Bild: EPA/RITCHIE B. TONGO bombexplosion

Många människor har dödats i en kraftig bombexplosion i Thailands huvudstad Bangkok.

Sjukhuskällor rapporterar om 19 döda och över 120. Tidigare talade thailändska medier om närmare 30 döda, men uppgifterna är obekräftade.

Bland de döda finns enligt polisen åtminstone en kines och en filippinier.

Enligt den finländska ambassaden finns det inte i detta skede uppgifter om finländska dödsoffer.

Bomben exploderade i hinduhelgedomen Erawan i stadskärnan. Helgedomen är ett populärt turistmål både bland thailändare och utlänningar.

Se på karta.

Templet ligger vid en livlig trafikkorsning och det finns flera stora varuhus i närheten. Också den finländska ambassaden ligger nära Erawantemplet.

- Allt jag kan säga nu är att en bomb har exploderat i centrum av Bangkok och att det kan ha rört sig om en bomb på en motorcykel, säger landets vicepolischef Aek Angsananond.

Området där bomben exploderade har ockuperats flera gånger under de senaste åren av så kallade rödskjortor som stöder den avsatte premiärministern Jingluck Shinawatra och hennes bror Thaksin.

Muslimseparatister från södra Thailand har också utfört bombattacker mot buddhisttempel i det förgångna, men ytterst sällan utanför de tre muslimdominerade provinserna i söder.

Ingen har ännu tagit på sig skulden för bombattacken och polisen kan inte ännu säga vilken slags sprängladdning det var frågan om.