Hoppa till huvudinnehåll

Helgedom i Bangkok öppnade efter bombdåd

Hinduhelgedomen Erawan i Bangkok öppnade igen efter bombdåd 19.8.2015.
En turist ber vid helgedomen Erawan. Hinduhelgedomen Erawan i Bangkok öppnade igen efter bombdåd 19.8.2015. Bild: EPA/NARONG SANGNAK hinuism

I Bangkok har hinduhelgedomen som utsattes för ett bombdåd i måndags nu öppnat för allmänheten igen.

Bangkokborna har besökt templet Erawan för att be, lägga ner blommor och tända rökelse till minnet av de 20 människor som dödades av bomben.

Gropen som bomben rev upp har täckts över med cement.

Bangkokpolisen är säker på att en man med gul t-skjorta som syns på övervakningskamerornas bilder är bombaren. Polisen offentliggjorde på tisdagen en video där mannen ses gå in i templet, lämna en ryggsäck och sedan skynda sig ut igen.

Buddhistmunkar håller en ceremoni vid helgedomen Erawan för en man som förlorade fyra av sina familjemedlemmar i bombdådet.
Buddhistmunkar håller en ceremoni vid helgedomen Erawan för en man som förlorade fyra av sina familjemedlemmar i bombdådet. Buddhistmunkar håller en ceremoni vid helgedomen Erawan för en man som förlorade fyra av sina familjemedlemmar i bombdådet. Bild: EPA/NARONG SANGNAK buddhistmunk

Ingen har tagit på sig skulden för bomben, men polisen är säker på att mannen inte agerade ensam och letar efter medbrottslingar.

Polisen vet inte vilken nationalitet den misstänkte bombmannen har eller var han befinner sig.

- Jag är övertygad om att thailändare är inblandade i dådet, men jag säger inte att det är frågan om enbart thailändare eller är utlänningar inblandade, sa den högste chefen för polisen i Thailand, Somyot Poompanmoung till reportrar vid en presskonferens.

Inget tydligt samband mellan attacker

Det är också oklart om den misslyckade attack som ägde rum i Bangkok på tisdagen är kopplad till den första bomben.

Någon försökte på tisdagen kasta vad som antagligen var en granat nära en livligt trafikerad pir och en tågstation. Granaten landade ändå i vattnet och förorsakade inga personskador.

En BBC-reporter på plats säger att säkerheten vid helgedomen inte har skärpts, utan att människor fritt kan gå in och ut i templet. De sista kvarlevorna efter ett dödsoffer lär ska ha förts bort från platsen så sent som onsdag morgon.