Hoppa till huvudinnehåll

Hurdan robot ska vi bygga?

Hanna Enlund, Jonathan Granbacka och Jim Björni sitter på en bil.
Hanna Enlund, Jonathan Granbacka och Jim Björni. Hanna Enlund, Jonathan Granbacka och Jim Björni sitter på en bil. Bild: Yle rester och gäster på strömsö

Under direktsändningen Rester och gäster på Strömsö den 6 september kommer även BUU-klubben att direktsändas därifrån.

Planen är att vi av skrot och skräp ska bygga någon sorts robot. Och så mycket mera ingående planer finns inte ännu eftersom vi vill ha barnens hjälp med fantastiska idéer. Är det ditt barn eller er familj som sitter inne med en spännande eller knasig robotidé som vi kunde förverkliga i teverutan?

Hurdan robot ska vi bygga? En cool robot som kan rädda oss från onda makter? En snäll robot som kan trösta oss när vi känner oss ensamma? En smart robot som kan lösa svåra mattetal? En rolig robot som berättar vitsar?

Vi hoppas få in många väntade och oväntade robotförslag. Idéerna kan skickas in som teckningar eller till och med som en ritning eller prototyp. Skicka gärna med en liten beskrivning om roboten och vem som står bakom idén. Adressen finns längst ner.

Förutom det gemensamma, mera krävande robotbygget blir det också enklare robotpyssel av återanvänt material som vi hoppas kan inspirera även den minsta pysslare eller robotfantast hemma i soffan att skapa egna robotar.

På plats i rutan kommer det att vara några barn, programledarna Jontti och Hanna och så får vi experthjälp från Strömsös snickare Jim. I ett inslag kommer tittaren att få följa med till en bilskrot, där vi i förväg hämtar upp en del material.

Teckningar kan skickas till: BUU-klubben, 00024 YLE eller buuklubben@yle.fi

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

 • Camilla Forsén-Ström

  Camilla Forsén-Ström

  Konstexpert
 • Elin Skagersten-Ström.

  Elin Skagersten-Ström

  Redaktör

  Programledare för Strömsö.

 • Jonas Sundström, Strömsön juontaja.

  Jonas Sundström

  Programvärd och redaktör

  Programvärd på Strömsö. Juontaja kahdella kielellä Strömsön lifestyle-ohjelmassa. Ta gärna kontakt på jonas.sundstrom@yle.fi.

 • Jim Björni

  Jim Björni

  Redaktör
 • Lee Esselström

  Lee Esselström

  Redaktör

  Redaktör och hantverksexpert på Strömsö.

 • Owe Salmela.

  Owe Salmela

  Florist
 • Örtexpert Alexandra De Paoli

  Alexandra De Paoli

  Örtterapeut

  Örtterapeut och journalist, uppvuxen i Stockholm men numera bosatt i norra Sverige.

 • Porträtt på Strömsös kock Anders Samuelsson med skog i bakgrunden

  Anders Samuelsson

  Kock

  Jag är Strömsös kock. I köket gillar jag hållbarhet och ekologiska världen, och satsar gärna på det skandinaviska köket i kombination med nya smaker. På fritiden gillar jag friluftsliv och skidåkning.

Nyligen publicerat - Strömsö