Hoppa till huvudinnehåll

Vården i Hangö granskas noggrant

Astrea servicehus i Hangö.
Äldrevården måste skärskådas i Hangö. Här en bild av servicehuset Astrea. Astrea servicehus i Hangö. Bild: Yle/Petra Thilman astrea servicehus

Hangö måste ändra på vissa strukturer inom vården för att hållas inom budgetramarna. Det sker inom de närmaste åren, säger Ulf Lindström (SDP) som är ordförande för grundtrygghetsnämnden.

Det är helt omöjligt för Hangö att spara en halv miljon euro inom grundtryggheten i år. Stadsstyrelsen vill att alla enheter sparar 1,44 procent innan året är slut.

Detaljerad sparplan kommer senare

Grundtrygghetsnämnden möttes i kväll (20.8) och beslöt enhälligt att föreslå stadsstyrelsen att man i första hand ser till att årets budget hålls inom ramarna.

En mera detaljerad sparplan för de kommande åren görs upp i samband med budgetbehandlingen för nästa år.

Hur ska hälsocentralen fungera?

Ulf Lindström säger att grundtrygghetens budget i Hangö ser ut att hålla sig inom ramarna i år, men 2016 blir ett svårt år. Då måste grundtryggheten ändra på vissa strukturer för att hållas inom budgetramarna.

-Vi måste noggrannt fundera på hur hälsovårdscentralen ska fungera och hur äldrevården ska skötas. Min uppfattning är att man inte kan göra så mycket åt det, men tjänstemännen ser nu över strukturerna.

Personal för 12 000 invånare

Ulf Lindström säger att det också handlar om personalen.

-Personalen är dimensionerad för en stad med 12 000 invånare och nu har vi omkring 9 000 invånare.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland