Hoppa till huvudinnehåll

Christina Lindberg fick in en fullträff

Christina Lindberg
Christina Lindberg toppar Danslistan med Sång för vind och regn Christina Lindberg Bild: inga uppgifter christina lindberg

Christina "De sista ljuva åren" Lindberg inleder höstsäsongen på Danslistan med en fullträff. Hennes Sång för vind och regn kröp upp till första plats efter sommarens röstning. Endel av äran går också till hennes österbottniska musiker.

- Låten är nyinspelad under ledning av Thomas Enroth på Term musik. Vi har gjort så eftersom jag inte äger rättigheterna till mina gamla låtar, säger Lindberg.

Det är enbart finlandssvenska musiker som medverkar i låten. Förutom Enroth en rad välkända musiker som Per-Erik Krooks, Tom Käldström, Markus Söderström och Conny Ohlsson.

Ursprungligen är Sång för vind och regn en Christina Lindberg hit från 1997, skriven av Peter LeMarc.


Marklunds hit utmanar

En av veckans utmanare på Danslistan är Bengt Hennings cover på Petra Marklunds Händerna mot himlen. Låten finns med på dansbandets senaste album Vår sköna sommar.


Ett modigt drag av dansbandet Bengt Hennings. Men killarna har inte tidigare heller dragit sig för de stora hitarna. På förra skivan gjorde de sin egen version av Loreens Euphoria.

Norska Hermanz på svenska

Veckans nordiska utmanare är nybildade bandet Hermanz från Norge. "Världens enda svenska dansband som sjunger på norska", konstaterar bandmedlemmarna stolt.

Första singeln Äntligen släpptes i somras, en låt förlagd till svenska Bohuslän både i texten och videon.


Enligt Hermanz är svenska det ultimata dansbandsspråket och den svenska dansmarknaden lockar. Till jul släpper bandet ytterligare ett par låtar och i början av nästa år kommer debutalbumet.

SixTENCE från Nykarleby

Finlandssvensk utmanare på första höstlistan är SixTENCE, ett studioprojekt av och med Sixten Nyman i Nykarleby. Nyman har släppt en maxi-singel med fyra låtar, Fångad med text och musik av Nyman utmanar på Danslistan.

Sixten Nyman, SixTENCE, musiker i Nykarleby
Sixten Nyman i SixTENCE utmanar med Fångad Sixten Nyman, SixTENCE, musiker i Nykarleby sixten nyman

- Jag har alltid tyckt om musik med den här rytmen. Fångad passar väldigt bra att bugga till, säger Nyman.

SixTENCE är Nymans studioprojekt som han gjort tillsammans med Tom Käldström på KRS Music. Nymans instrument är elgitarr och sångsolist i Fångad är Frej Högdahl.

Häng också du med i röstningen påDanslistan!
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Läs också