Hoppa till huvudinnehåll

Skidläger i Norge - då tränas det styrka med en världsmästare

Juniorlandslaget på internationellt läger i Norge
Juniorlandslaget på internationellt läger i Norge Bild: Yle sportmagasinet 2015

Norska Skidförbundet vill dela med sig av sitt kunnande och har redan i flera år ordnat ett internationellt träningsläger för unga skidåkare. I år var Finlands ungdomslandslag med för första gången.

Unga landslagsåkare från 15 länder samlades på träningsläger 6-14 augusti i Norge. Lägret som arrangerades av Norska Skidförbundet genererade stort intresse överallt i den skidande världen. Det var många som inte rymdes med, men åkarna i Finlands ungdomslandslag hörde till de 135 snabbast anmälda och fick uppleva en insipirerande lägervecka i Oslo och Sjusöen.

Dags att uppdatera styrekträningen

Allt som allt blev det 25-27 träningstimmar för de 1996-97 födda längdåkarna. Styrketräningspasset med de norska skidstjärnorna Astrid Urhenholdt Jacobsen och Sondre Fossli som instruktörer var definitivt ett av lägrets höjdpunkter för deltagarna. Många hittade helt nya muskler i sitt bålområde och det rådde konsensus till exempel bland de finska åkarna, om att det finns skäl att delvis uppdatera sin egen styrketräning.

Missa inte höstens första Sportmagasin tisdagen 25.8. kl 21.00 Yle Fem och på Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport