Hoppa till huvudinnehåll

Över 30 000 besökte Juthbacka marknaden

Folk i trängseln på Juthbacka marknad 2015
Det var trängsel bland stånden på årets upplaga av Juthbacka marknad. Folk i trängseln på Juthbacka marknad 2015 Bild: Yle/Marcus Lillkvist juthbacka 2015

Mer än 30 000 personer uppskattas ha besökt Juthbacka marknaden i helgen. Arrangörerna i Jakobstadsnejdens veteranbilsällskap är nöjda.

- Det gick riktigt bra, man kan säga att solen lyste över Juthbacka i många bemärkelser, säger Dage Groop från Jakobstadsnejdens veteranbilsällskap.

Groop säger att marknaden förlöpte lugnt. De vakter, brandvakter och personer från första hjälpen han pratat med säger att det varit lugnt.

Dage Groop, ordförande för Jakobstadsnejdens veteranbilssällskap
Dage Groop. Dage Groop, ordförande för Jakobstadsnejdens veteranbilssällskap Bild: Yle/ Kjell Vikman 2015

Eftersom de inte tar något inträde till marknaden är det svårt att säga ett besökarantal.

- Jag tror att det är mer än 30 000. Det brukar vara 30 000 och nu var det mer än det.

När parkeringskassorna är räknade kan de komma till ett mer exakt antal.

Arrangörerna fick ryggdunkningar

Groop säger att besökarna var nöjda.

- Det är många som tycker att marknaden är bra och att vi ska fortsätta med den. De är också glada att vi orkar fortsätta trots den tråkiga episoden vi har bakom oss. Vi fick många ryggklappningar.

Den tråkiga episoden Groop syftar på är när det uppdagades att föreningens kassör förskingrat 180 000 euro från föreningen.

Den kritik Groop kan komma på att han hört från besökare handlar om försäljningsplatserna.

Systemet går ut på att hade du en försäljningsplats i år får du boka den för nästa år också. På det sättet är det svårt för nya försäljare att komma in på marknaden.

- Jag kan förstå det men vi har inte möjlighet att ändra systemet. Det krävs för mycket arbete och vi gör det här på talko.

Groop säger att de från föreningens sida inte är glada över att flera som kom med bil till marknaden valde att parkera på ställen där de inte fick parkera.

- De kunde gott betala fem euro till idrottsföreningarna för att få parkera på våra parkeringsplatser.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten