Hoppa till huvudinnehåll

Fler flyktingar till flyktingförläggningen i Jakobstad

Kvotflyktingar som har anlänt till flygplatsen i Kronoby
Arkivbild: Kvotflyktingar som har anlänt till flygplatsen i Kronoby Kvotflyktingar som har anlänt till flygplatsen i Kronoby Bild: YLE kvotflyktingar

Flyktingnämnden i Vörå får på onsdagen ta ställning till att förstora flyktingförläggningen i Jakobstad. Enligt planerna skall kapaciteten ökas från 150 till 175 platser från den 1 september enligt Migrationsverkets önskemål.

Antalet asylsökande till landet har ökat mycket snabbt under hela året och speciellt nu under sommarmånaderna har antalet ökat kraftigt . Trycket är stort på de existerande anläggningarna och nya öppnas också i rask takt.

I beredningen till flyktingnämnden sägs att lägenheter finns att tillgå i Jakobstad och att personaldimensioneringen utreds.