Hoppa till huvudinnehåll

Gamla mejeriet i Tenala sålt

Ost kan vara väldigt naturlig och enkel i sammansättningen - eller en total fuskost. Bild: Cityportalen Ab/YLE
Det ska bland annat tillverkas Tenalaostar i det gamla mejeriet. Bilden har ingenting med Tenalaosten att göra. Ost kan vara väldigt naturlig och enkel i sammansättningen - eller en total fuskost. Bild: Cityportalen Ab/YLE Bild: Cityportalen Ab/YLE webbdoktorn

Gamla mejeriet i Tenala är sålt. Raseborgs stadsstyrelse beslöt i går kväll att sälja Valios tidigare mejeribyggnad till Per-Olof Friman för ett under bildning varande bolags räkning.

En del av byggnaderna används av Raseborgs stad. En del hyrs ut till företagare. Där finns också två bostäder.

Köpesumman blir offentlig då affären har vunnit laga kraft. Stadsstyrelsen beslöt i våras att intensifiera försäljningen av Gamla mejeriet.

 • Bort med munkavlen - nu får tyska läkare säga att de utför aborter

  De får däremot inte ge mer detaljerad information om abort.

  Den tyska regeringen har enats i en stor tvistefråga, huruvida läkare får "göra reklam" för att de utför aborter. Förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater har länge motsatt sig en ändring av strafflagens paragraf 219a, men på torsdag blev det en kompromiss med socialdemokraterna.

 • Talman Risikko försvarar grundlagsexperterna: "De gör sitt jobb"

  Mötet med experterna var konstruktivt enligt Risikko.

  Bra och konstruktiva diskussioner, det konstaterade riksdagens talman Paula Risikko (Saml) efter mötet med grundlagsexperter på torsdag kväll. Enligt Risikko var alla på mötet eniga om att processen i riksdagen har skötts precis som den ska.

 • Känslosamt VM-brons till Mari Eide, som miste sin syster i somras: "Ida är med mig"

  Mari Eide gjorde VM-debut och vann ett brons i sprint.

  Skidsäsongen 2018-2019 har varit allt annat än lätt för norskan Mari Eide, som i slutet av sommaren förlorade sin syster i en tragisk sjukdomsattack. På den första VM-dagen tog Mari Eide ett överraskande VM-brons i Seefeld. "Det är en seger för hela familjen" säger Eide till SVT.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland