Hoppa till huvudinnehåll

Återvinn med Strömsö och BUU

Programledarna för Rester och gäster på Strömsö
Programledare och experter - Camilla Forsén-Ström, Jonathan Granbacka, Jim Björni, Elin Skagersten-Ström, Susanna Ström-Wilkinson, Hanna Enlund, Johanna Ahlskog och Paul Svensson. Programledarna för Rester och gäster på Strömsö Bild: Yle /Rolf Granqvist rester och gäster på strömsö

Det finns en gemensam nämnare för oss tv-personligheter i Strömsö och BUU. Vi brinner för återvinning i alla de tänkbara former. När jobbet är avslutat och den privata tiden börjar, lever vi omgivna av återupprättade, fyndade, omarbetade, älskade och slitstarka redan använda ting.

Här är chansen att ta del av våra personliga tankar om återvinning!

Dela med dig du också!

Skicka dina bästa tips eller din bästa återvinning till stromso@yle.fi, via vår Facebooksida eller tagga den #strömsö på Twitter eller Instagram. Vi tar också emot frågor, tips och synpunkter.

Genom att skicka egna bilder till Yle ger du oss rätten att använda, dela och vid behov modifiera dina bilder i Yles tjänster. Skicka endast bilder som du själv har tagit. Om bilderna är tagna i privata situationer, bör du ha tillstånd av människorna som syns på bilden.Elin ögnar alltid en sista gång genom tidningar som är på väg till pappersreturen för att eventuellt hitta fina bilder att klippa ut som kan användas till t ex glansbilder.


Tegelväggen hemma hos Camilla är en brokig samling tegelstenar från flere skorstenar. Ser bättre ut där än nedgrävda i trädgården.


Köp begagnat, ärv eller dyk efter skrot och skräp, uppmanar Lee den som vill inreda sitt hem med möbler med anor.


Jim samlar på sig all världens material och bråte som kan behövas vid renoveringar och byggen av hus. Bara det inte är murket eller i bitar kan nästan vad som helst återanvändas.


En gammal gardin kan med ett varv i symaskinen bli ett trendigt plagg, vet Hanna.


Elin kastar ogärna iväg kläder fast de blivit bleka i tvätten och fått några hål. Med ett par klipp blir de behändiga trasor för att torka golv och ytor.


En dörr från en gammal bybutik hittar hem efter att ha agerat byggdörr under många år.


Lappa och laga dina textilier. Låt dem gå i arv och bli en del av familjens och släktens historia, tycker Lee.


Loppisfynd är både billigare och snällare för miljön samt ett spännande sätt att förnya garderoben med.