Hoppa till huvudinnehåll

På mage hela sommaren

Bild: Gar Lunney människor och minnen

"När jag var 15 var mitt första sommarjobb för en eko-bonde.

Jag fick jobbet genom att mina föräldrar såg en annons och sedan tog jag kontakt med bonden. Mina uppgifter var att rensa morotsland för hand i ett fordon som kallades för "dräng".

I drängen låg vi tre personer på mage och plockade ogräs dagarna i ända. I drängen blev det förstås kokhett i sommarsolen, men man ville inte ta av sig kläder på grund av alla bromsar och mygg som livnärde sig på oss. Det enda detta jobb gav mig, förutom lön, var studiemotivation."

- Henkka, 22 år

Hjälp oss samla historier från Svenskfinland

Vi vill veta hur Svenskfinland fixat sina första sommarjobb.

Hur gammal var du när du sommarjobbade för första gången? Vad jobbade du med? Hur fick du jobbet, var det via kontakter eller fixade du det själv? Vad ingick i dina arbetsuppgifter? Hurdan erfarenhet var det?

Sommarjobbsprojektet är avslutat. Tack till alla som medverkade!