Hoppa till huvudinnehåll

Isac Elliot: Balett var ett seriöst alternativ

Isac Elliot övervägde att satsa på ballett.
Isac Elliot övervägde att satsa på ballett. Bild: Montage: Yle. Bild: EPA/ANATOLY MALTSEV isac elliot

"Jag har aldrig sagt det här i en intervju eller till någon tidigare men..." Då Isac Elliot inleder ett svar med dessa ord visste vi att något aningen otippat var på intåg, och visst stämde det.

Isac Elliot har inte haft många lediga dagar i sommar. Men han hann med en semestervecka i London. Då passade han på att kolla på några musikaler. Isac har själv en musikalbakgrund och älskar musikaler.

- Jag har själv medverkat i musikaler. Den här gången var vi och tittade på Kalle och chokladfabriken. Min alla tiders överlägset största favorit är Lejonkungen! Det är musikaliskt sett den bästa musikalen jag någonsin har sett och kanske den bästa som någonsin funnits, hävdar Isac.

Började öva balett efter att han såg musikalen om Billy Elliot

Elton John står ju som bekant för musiken till Lejonkungen. Han är även mannen bakom en annan av Isacs favoritmusikaler, Billy Elliot. Den har han sett två gånger. Lejonkungen tre gånger.

- Jag har aldrig sagt det här i en intervju eller till någon tidigare men... jag var först intresserad av att bli en musiker. Det var min stora dröm, att uppträda som musiker för stora publikmängder. Men sedan såg jag Billy Elliot. Jag ville bli som han. Så jag började öva balett, berättar Isac.

Isac tittade på Youtubeklipp som visade hur man utövar balett.

- Det här var länge sedan! Bara så ni alla vet, skrattar Isac.

I två månaders tid hade han inget annat på hjärnan och hjärtat än balett. Hade han under den tiden på sig den rätta utstyrseln? Spandex och balettskor?

- Nej! Eller ja...jag hade rätt skor. Men, nog shorts och t-skjorta. Alltså det här är jättekonstigt, men sant. Fakta, säger Isac med ett snett leende.

Justin Bieber-dokumentären gav en skuff i rätt riktning

Som vi alla vet så blev det inte balett för Isac. Vad var det som fick honom att satsa helhjärtat på artisteriet?

- Efter att jag såg Never say never insåg jag att det nog är det här jag ska satsa på. Musiken var mycket starkare än baletten. Jag tyckte mer om det, så jag fortsatte. Och det var rätt val, konstaterar Isac.

Isac Elliot uppträder tillsammans med Benjamin på Svenska Talande Klubben i Ekenäs nu på fredag, den 28.8.

Nyligen publicerat - X3M