Hoppa till huvudinnehåll

Vi vill ha mer, Ronya

Ronya
Det är måndag och vi uppdaterar spellistan på Radio X3M. Ronya tar sig in på listan. Bilden är från STK i våras. Ronya Bild: Yle / Camilla Fagerholm stkronya

Ronyas nya låt Great Escape har fått en video. Vi passar på att plocka in låten på Radio X3M:s spellista.

Jag tycker om att ha roligt, men är också en "kotirotta". Jag tycker om att chilla och umgås med min lillasyster och min mamma.― Ronya om Great Escape

Ronya släppte sin nya låt Great Escape i fredags. Idag smiter låten in på Radio X3M:s spellista. Dessutom har den fått en video.

I det svartvita klippet misshandlar Ronya självaste Mona Lisa. Vår favorit i klippet är dock inte alls Ronya. Kolla 1:26.

I en intervju med X3M berättar Ronya att inspirationen till låten kommer från att isolera sig hemma och skriva låtar dag efter dag. Great Escape kommer att finnas med på Ronyas nya album som släpps i oktober. På skivan finns också de tidigare låtarna Work Harder och Flame, men skivan blir ändå en helt ny helhet.

Här på redaktionen ser vi fram emot Ronyas skiva. Personligen tycker jag att Ronya är det bästa poplöftet som Svenskfinland levererat på länge. Hon gör intelligent och fräsch musik och har uppenbarligen inga problem med att höra när en låt har potential. Hon går sin egen väg och faller aldrig tillbaka på trötta klichéer.

Rösten behöver inga kommentarer, det är bara att lyssna.


Veckans andra nya låtar på Radio X3M

Badpojken / Johnny G (The Guidetti Song)
Jason Derulo / Cheyenne
Jakob Karlberg / Fel på dig
Loreen / I'm In It With You
Birdy & Rhodes / Let It All Go

Hela listan