Hoppa till huvudinnehåll

Tittarnas kärlekstrassel fixas i teven

I programmet Relationskliniken (2002) jobbade man interaktivt med problem i vardagen. Publik, skådespelare och experter fick ge sin syn på frågorna. Det blev både informativt och roligt. Här tar man sig an skilsmässor.

Skådespelare fick spela upp samlevnadsproblem och alternativ på lösningar. Sedan fick experter kommentera och ge sin syn på problemen. Trots att en situation ser helt låst ut kan det finnas olika slag av lösningar. Göran Palm och Helena Ewalds jobbar fram situationerna,

I det första klippet improviserar man fram hur man kan enas efter en skilsmässa, den där första hemska tiden när allt är tungt. Med i bilden finns hat, otrohet och barn som far illa. Psykoterapeut Curt West, författare Birgitta Boucht samt politiker och människorättsrapportör Elisabeth Rehn diskuterar. Birgitta Boucht kommenterar att situationerna är smärtsamt lätta att känna igen sig i.

Hur skall en pappa umgås med sina barn och vad händer när nya partners kommer in i bilden? Birgitta Boucht, Bodil Lindfors och Leif Westerlund funderar fram lösningar på inflammmerade situationer.

En sorglig följd på en skilsmässa kan vara att man som far- och morföräldrar inte får träffa sina barnbarn. Marita Gleisner, Curt West och Johanna Blom funderar på vad man kan göra för att hjälpa i den situationen. Psykoterapeut Curt West påpekar att man känner sig väldigt sorgsen när man följer med skådespelarnas improvisationer, men finns det ett sätt att hjälpa också där?

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.