Hoppa till huvudinnehåll

Tittarnas kärlekstrassel fixas i teven

I programmet Relationskliniken (2002) jobbade man interaktivt med problem i vardagen. Publik, skådespelare och experter fick ge sin syn på frågorna. Det blev både informativt och roligt. Här tar man sig an skilsmässor.

Skådespelare fick spela upp samlevnadsproblem och alternativ på lösningar. Sedan fick experter kommentera och ge sin syn på problemen. Trots att en situation ser helt låst ut kan det finnas olika slag av lösningar. Göran Palm och Helena Ewalds jobbar fram situationerna,

I det första klippet improviserar man fram hur man kan enas efter en skilsmässa, den där första hemska tiden när allt är tungt. Med i bilden finns hat, otrohet och barn som far illa. Psykoterapeut Curt West, författare Birgitta Boucht samt politiker och människorättsrapportör Elisabeth Rehn diskuterar. Birgitta Boucht kommenterar att situationerna är smärtsamt lätta att känna igen sig i.

Hur skall en pappa umgås med sina barn och vad händer när nya partners kommer in i bilden? Birgitta Boucht, Bodil Lindfors och Leif Westerlund funderar fram lösningar på inflammmerade situationer.

En sorglig följd på en skilsmässa kan vara att man som far- och morföräldrar inte får träffa sina barnbarn. Marita Gleisner, Curt West och Johanna Blom funderar på vad man kan göra för att hjälpa i den situationen. Psykoterapeut Curt West påpekar att man känner sig väldigt sorgsen när man följer med skådespelarnas improvisationer, men finns det ett sätt att hjälpa också där?

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Många faror på skolvägen

  Hur tar man sig till skolan?

  Hur tar man sig till skolan; till fots, med cykel, båt eller buss? När nya förorter byggs glömmer man skolbarnen.

 • Sursik skola 1975 – teori och praktik i grundskolan

  Elever och lärare om sin skola.

  På 1970-talet övergick de flesta skolor till att bli grundskolor. Redaktörerna Joan Harms och Birger Thölix besöker Sursik skola i Bennäs, Österbotten för att bekanta sig med teori och praktik i grundskolan.

 • Skolmaten genom flera decennier

  Finland ger skolbarnen varm mat.

  Finland hör till de få länder i världen som bjuder varm mat åt sina skolbarn. Men problem kan uppstå med näringsinnehåll , krångel, för lite eller för mycket mat.

 • En dag i högstadiet 1981

  Hur ser en idealskola och en bra lärare ut?

  Hur ser en idealskola och en bra lärare ut? Och vad gjorde man 1981 för att förbättra trivseln i högstadiet? Gör en tidsresa till högstadierna i Mattliden, Kimito, Tenala, Borgå, Jakobstad och Karleby.

Nyligen publicerat - Arkivet