Hoppa till huvudinnehåll

Regatta Resorts beredd börja bygga - bollen hos Hangö stad

Fabriksudden i Hangö.
Inget bygge just nu på Fabriksudden, men det kan bli verklighet redan i höst. Fabriksudden i Hangö. Bild: Yle/Petra Thilman badhus i hangö

Igår (1.9) förkastade Helsingfors förvaltningsdomstol besvären mot bygglovet för spa och bostäder på Fabriksudden i Hangö. Regatta Resorts vd Risto Kyhälä säger att företaget vill börja bygga så fort som möjligt, helst redan i år.

Förvaltningsdomstolen konstaterade att den privatperson och företaget Ruber som hade besvärat sig mot det ändrade bygglovet på Fabriksudden inte är rågrannar till området och därför inte har besvärsrätt.

Parterna kan ännu vända sig till Högsta förvaltningsdomstolen och ansöka om besvärsrätt, men Risto Kyhälä säger att det skulle vara meningslöst eftersom parterna tydligt inte har rätt att besvära sig.

Därför anser Kyhälä och hans jurister att Hangö stad kunde ge grönt ljus för bygget på Fabriksudden även om parterna väljer att gå vidare till högre rättsinstans.

- Bollen är nu hos Hangö stad. Vi har ett möte på måndag med staden. Vi skulle gärna komma igång med bygget redan i år.

Enligt det bygglov Hangö stad godkände för ett år sedan får det byggas en spabyggnad på drygt 2 000 kvadratmeter på Fabriksudden. Dessutom finns det plats för tre inkvarteringsbyggnader med sammanlagt 42 lägenheter.

Därutöver blir det kvar 1 500 kvadratmeter byggrätt för ett hotell, som Regatta Resorts lovar bygga senare.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland