Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 11: Gör det busenkelt att ha en bisyssla

Gör det busenkelt att ha en bisyssla.

Sluta utgå från att alla är lata och orkar med börda efter börda som lastas på lasset. 43 år gammal med värkande leder efter tunga arbeten sedan 15-års ålder. Gör det busenkelt att ha en bisyssla, det ska inte medföra någon extra byråkrati alls eller ha andra negativa effekter på din bastrygghet eller ekonomi. Bara att gå in på ett skattekontor med kvitton och id och betala bort skatten utan att få en massa formulär att fylla i. Då slipper vi lite grå ekonomi.

Höj kapitalskattten

Höj kapitalskatten kraftigt,högre skatt på dividender,utfrysning av bolag med avancerad skatteplanering och pengar i skatteparadis. Tvinga personer och bolag med pengar i skatteparadis att skriva sig i skatteparadiset,man skall bo och verka där man förvarar sina pengar!. Hög skatt på nöjesresor utanför dom Nordiska länderna fast 500 euro per person + kraftiga böter vid missbruk av tjänsteresa som nöjesresa.1 resa per år kunde dock tillåtas med en lägre skatt om resan är under 10 dagar. Inför lagar mot fallskärmar och förmåner och bonusar för höga chefer samt ett lönetak,ingen annan människa har heller såna förmåner,en hög lön bör räcka till för dom när en låg lön räcker till för en vanlig människa.

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.