Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 14: Konsumera mera

Konsumera mera. Genom konsumtion får vi fart på ekonomin.

Sänk löner för alla med en lön över 3500 euro och höj lönen för de lägre avlönade så man får råd att konsumera. Det är med hjälp av konsumtion som bnp stiger. Så länge stor del av befolkningen nästan inte ens har råd med löpande utgifter kan man ej heller konsumera andra
produkter. De med höga löner sparar bara pengarna på hög och konsumerar inte heller.

Med tanke på att där jag arbetar så har vi högre lön än många på orten jag jobbar, men i allafall en nettolön på endast ca 1300 - 1700 och vi är ca 400pers på min arbetsplats med liknande lön så vem av oss kan konsumera då våra löpande utgifter är betalda?

Signatur K

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.