Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 21: Ta från de rika - ge till de fattiga

Gör som Robin Hood. Ta från de rika och ge åt de fattiga.

Lågavlönad arbetstagare med 1200€ i handen efter skatt och med barn i hushållet önskar ju få ha kvar de förmåner som vi tidigare (och ännu har). Semersterpengar är också ett välkommet tillskott under sommaren när man annars är permitterad. Däremot anser jag att de som överhuvudtaget har råd att sätta pengar i utlandsresor 1-2 ggr i året har fåd att betala mera skatt till staten. Likaså högavlönade personer som redan har mera än de behöver. Gör som Robin Hood. Ta från de rika och ge till de fattiga (alltså staten Finland). Själv kan jag bra göra en dagsutflykt inom landet.

Så anser jag att dagis enbart skall finnas till för arbetande människors barn .Är du hemma så ta hand om dina egna barn. De lider inte av att vara med mamma elller pappa. Själv kör vi enbart halvdagsvård eftersom jag har 6 timmars arbetsdagar. Skulle
jag vara hemma med yngre syskon så skulle alla vara hemma.Latheten och bekvämligheten borde vi finländare göra oss av med .Det finns mycket att spara där.

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.