Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 22: Har inte råd med inhemskt

Inhemska produkter är för dyra.

Jag skulle gärna uppmana till att KÖPA inhemskt, dock har jag inte RÅD! Och jag vet att jag har många medsystrar och bröder som skulle göra samma sak. Jag funderar hur kan det vara så att utländska bolag som LIDL ökar sin försäljning med 14 %, och att våra K och S butiker säljer utländska produkter som är billigare än inhemska. Så dyr är inte arbetskraften i Finland! Svenskarna och danskarna har också ganska bra löner.....Vad kan man göra åt detta vet jag inte men tåls att se på ! Semesterersättning och semester ska man inte dra in på, för många är denna extra del mycket viktigt, jag har t.ex använt min semesterpeng för att köpa mig en ny cykel , och cyklar nuförtiden. Har inte råd att köpa mig en ny bil ej heller köra med den ! ....Fler kanske betalar av nåt, det vore ju fint om ALLA kunde semestra för pengarna men så är tyvärr inte fallet, då inkomsterna är små.

Att förkorta semestern eller förlänga arbetstiden, eller förkorta semestern, hjälper inget för köpkraften. Företag vill HA VINST och kommer inte att anställa fler p.g.a av det, KANSKE om företagen fick en morot att anställa av regeringen skulle funka ?

Vad kan man då göra mera ?

- Dra bort föräldrapengen/ barnbidragen för höginkomsttagarna.
- Beskatta högt alla höginkomsttagares bonusar och fallskärmar.
- Samarbetsförhandla i riksdagen. Alla riksdagsmän behöver inte en eller fler assistenter!
- Sänk löner åt riksdagsmännen.
- Våra gamla presidenter behöver inte få full lön efter sitt förvärv.

OM MAN VILL ATT DE UNDERORDNADE(FOLKET)SKALL MAN FÖREGÅ MED GOTT EXEMPEL !

Signaturen GeBe

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.