Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 28: Vi måste jobba oss ur krisen

Jobba - inte spara.

Jag tycker vi borde jobba oss ur den ekonomiska krisen istället för att spara oss ur den! Vi har försökt spara oss ur krisen sen 2008. Det har inte fungerat än, däremot har EN MASSA skurits ner och inte ännu fungerat. Snart kommer väl skatt på LUFT, så att människor ska betala pengar varenda gång de andas.

Orsaken till att vi inte kan spara oss ur krisen är för att folk hellre sitter och trycker på sina pengar (utifall att något hemskt skulle hända som kräver pengar) då allting blir dyrare och ekonomin är osäker. Så det ekonomiska hjulet rör inte på sig eftersom folk inte vill förlora pengar. Om allting däremot var billigare, så folk kunde spendera mera, så skulle pengarna hamna i omlopp vilket i sin tur skulle lösa ekonomin.

Sedermera måste det bli lättare att starta egna företag i Finland. Jag har för mig att detta var vad din regering lovade? Jag VÄNTAR..... Jag har vänner som vill starta egna företag men kan inte av olika orsaker.

Eftersom jag är en fattig studerande med en mörk framtid i Finland (inga jobb, inga stöd, ingen sjukvård har jag råd med, ingen sjukvård för mina föräldrar iallafall, Kela kommer säkert att kräva pengar av mig, min hyra har smyghöjts sen jag flyttade in!) så skulle jag ogärna avstå från sjukvård och arbetslöshetsstöd (eller så får någon skita ut ett jobb ASAP.)

Jobba längre? Varför inte? Måste ha ett jobb för det.

Ingen semesterersättning? Ja, om jag måste avstå från det.

Stanna i Finland och semestra? Har inte haft råd att åka utomlands på semester någonsin så det är inte precis som att jag skulle förlora något.

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.