Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 46: Frys tillgångarna

Konsumtion ger fart på karusellen.

Alla byrokrater och regeringspersoner borde under några månader få sin lön och tillgångar frysta och få ca 1500 att leva på så vet de hur hårt deras beslut drabbar lågavlönade. Kanske de efteråt kan se till att fördela våra pengar bättre så det blir mindre bidrag som skall betalas ut och även större konsumtion.

Till exempel ex en person som har ca 4000-6000 euro spenderar inte så mycket utan sparar säkert en hel del. Och en person med 1000-2000 har inte råd att spendera mera än till löpande utgifter.

Så skulle den med ca 6000 vara nöjd med 4000 så skulle ju 2 st med ca 1-2000 få 2-3000 i stället och kanske staten slapp betala diverse bidrag till den med lägsta inkomsten och de övriga fick råd att börja konsumera lite mera och så skulle karusellen få lite mera fart igen

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.