Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 62: Beskatta bonuspoäng för arbetsresor med flyg

Evas lista:

Mycket högre skatt på sötsaker och läskedrycker.

Stöder förslaget om skatt på semesterresor utomlands. Folk borde hålla pengarna i Finland och främja den inhemska turismen.

Bort med den subjektiva rätten till dagvård, daghemmen ska vara till för dem som har föräldrar som studerar eller arbetar.

Börja beskatta förmåner som tjänstemän erhåller från sina arbetsgivare t.ex. bonuspoäng för arbetsresor med flyg som arbetsgivaren betalar men som den anställda får tillgodoräkna sig personligen (men detta gäller antagligen också samtliga ministrar och riksdagsmän så då är förslaget dödfött).

Kräv att samtliga som lever på statens pengar drar sitt strå till stacken i dessa eländiga tider, asylsökanden inte undantagna. Alla kan göra någon form av samhällstjänst så att vi småningom kan se fram emot bättre tider.

eva

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.