Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 7: Barnbidraget kan justeras

Folkpensionsanstalten
Folkpensionsanstalten Folkpensionsanstalten Bild: Folkpensionsanstalten (FPA) ansöjan om barnbidrag,folkpensionsanstalten

Jag kan avstå från semesterpengen men spara inte på sjukvården.

Jag kan avstå från: semesterpeng och semesterersättning, fritidskurser (typ MI), barnbidraget kunde justeras så att de som behöver det mest får mera.

Jag vill INTE avstå: sjukvård för barnen, polis (mer poliser behövs), bibliotektjänster och utbildning inom alla stadier.

#FartPåFinland

Hur skall vi få fart på Finland?
Här kan du läsa och kommentera de bidrag vi har fått in: Fart på Finland
Vad är ditt recept för att vi skall få Finland på fötter igen?


Jag kan hjälpa till som stödperson för äldre, flyktingar och andra grupper som har det svårt i samhället

Fixa styvheten i arbetslöshetsskyddet; tex nollavtal, arbetstagare som skriver på nollavtal bör inte straffas med karens då timmarna sinar, bör ändras så att det är lika flexibelt mot bägge parter. Gör det lättare att arbeta deltid som arbetssökande; inför ett system där arbetstagaren meddelar timmarna månatligen utan "bevismaterial" (löneintyg) och får sin utbetalning - vid en senare utbetalning justeras ev felaktigheter i timmar/utbetalning.

Privatisering av själva arbetssökningen är bra, fundera om även andra delar av servicen för arbetssökande kunde privatiseras, men gör inte avtalsperioderna för den privata aktören för korta, de bör göras på minst 3-5 år att den privata aktören ska kunna investera och rekrytera till stöd för uppdraget

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.