Hoppa till huvudinnehåll

"Metropolen måste ha krismöte om asylsökande"

Antti Lindtman
SDP:s riksdagsledamot Antti Lindtman, fullmäktigeordförande i Vanda, kallar metropolkommunerna till krismöte om flyktingfrågan. Antti Lindtman Bild: Toni Pitkänen / Yle lindtman

Alla kommuner måste bära sitt ansvar i flyktingkrisen, säger Vandas Antti Lindtman (SDP) och bjuder hela metropolområdets kommuner till krismöte.

Både kommunerna och ministrarna borde så fort som möjligt samlas för att diskutera sitt ansvar i flyktingkrisen. Det tycker Antti Lindtman som är både riksdagsledamot och Vandas fullmäktigeordförande.

Det har alltid hört till den finländska naturen att reagera på andra människors nöd.― Antti Lindtman

Enligt Lindtman ska Helsingfors inte ensam tvingas bära ansvaret för att ta emot asylsökandena.

- Alla 16 kommuner måste vara redo att gå igenom möjligheterna för att ta emot asylsökande tillsammans med Migrationsverket. Det här gäller även Vanda.

Ministrarna bjuds med

Lindtman som också är SDP:s viceordförande tog upp flyktingfrågan i sitt tal på ett budgetseminarium för Vanda stadsfullmäktige på torsdag.

Han beskriver situationen i metropolområdet som krisfylld, och säger att det alltid har hört till den finländska naturen att reagera på andra människors nöd.

Lindtman önskar att alla sexton kommuner i metropolområdet samt åtminstone inrikesminister Petteri Orpo och ministern som ansvarar för integrationen, arbets- och justitieminister Jari Lindström, deltar i diskussionen.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen