Hoppa till huvudinnehåll

RoPS får hjälp i guldstriden – värvar Eero Markkanen

Eero Markkanen, 2014.
Eero Markkanen, 2014. Bild: Str / Lehtikuva markkanen

Eero Markkanen förstärker RoPS för resten av säsongen. Anfallaren hade varit utan klubb sedan Real Madrid bröt kontraktet med honom för två veckor sedan.

Markkanen flyttade till Real Madrid från AIK förra året, men hann bara spela ett år i Madridklubben. Efter att Real Madrid bröt kontraktet med den finske anfallaren försökte han återvända till AIK, men transferfönstret i Sverige hade redan stängt och det svenska fotbollsförbundet gav ingen dispens.

Nu har han hittat en klubb i den inhemska fotbollsligan, då han flyttar till RoPS. Även transferfönstret i fotbollsligan hade redan stängt, men först efter att Real Madrid låtit Markkanen gå från klubben. Därför kunde Roveniemilaget ändå värva Markkanen eftersom han flyttar till klubben som en fri spelare.

– När nyheten om att Eero lämnar Real kom ut i offentligheten, ringde jag genast hans agent och frågade ifall det är möjligt att få honom till RoPS. Först var svaret negativt, men under den här veckan har allt rullat på så att flytten till oss blev möjlig, säger RoPS-tränaren Juha Malinen på klubbens webbplats.

RoPS har även värvat jamaikanen Tremaine Stewart. Han har tidigare spelat bland annat i den norska ligan.

RoPS ligger trea i fotbollsligan, endast ett poäng bakom ledande HJK.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport