Hoppa till huvudinnehåll

Danslistan efterlyser nya jurymedlemmar

Gunilla Ginström
Programledaren Gunilla Ginström efterlyser nya jurymedlemmar till Danslistan Gunilla Ginström Bild: Rolf Sundström danslistan

Just nu finns det öppna platser i Danslistan jury. Strävan är 50 medlemmar, kvinnor och män i olika åldrar och från olika delar av svenskfinland. Det enda som krävs är ett specialintresse för dansmusik och att man röstar varje vecka.

Juryn infördes redan under Vegalistans tid. Tanken var att få ett resultat som grundar sig på lite olika infallsvinklar. Och motverka eventuella kampanjer för nån speciell artist.

Jurymedlemmarna står för hälften av resultatet. Deras röster väger sammantaget lika mycket som "de vanliga" lyssnarnas röster. Endast om det blir jämnt avgör lyssnarrösterna.

Danslistan följer ett system där alla artister och band rangordnas enligt röstetal. Dvs en rangordning hos juryn och en rangordning hos lyssnarna.

Det här systemet ger ett jämförelsetal för alla kandidater. Den som har det lägsta jämförelsetalet placerar sig högst upp på listan.

Skriv ett brev

Om du är intresserad av att vara med i juryn en tid, skriv då ner några rader om dig själv och ditt intresse för dansmusik.

Skicka brevet till gunilla.ginstrom@yle.fi.

Jurymedlemmarna röstar per epost till adressen danslistan.jury@yle.fi.

Häng med! Du väljer själv hur länge du vill medverka som jurymedlem.

Här ärDanslistan för er som vill fortsätta rösta som vanligt!
Danslistan i Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

  • Molly Mae förverkligar sin musikaliska dröm i Berlin

    Molly Mae utmanar Vegatoppen med låten Wanna Be Better.

    Molly Mae har alltid drömt om att få uppträda för en stor publik. Vägen till de stora arenorna går just nu via Berlin. Wanna Be Better heter låten som är startskottet för en möjlig spännande karriär.

  • Barnträdgårdsläraren som blev popstjärna - möt Ela Dawn

    Ela Dawn utmanar Vegatoppen med låten Black Waters.

    25 åriga Daniela Krook är utbildad barnträdgårdslärare men hade en dröm om att göra musik. Hon lämnade Jakobstad för att åka till USA och gör nu egen musik under artistnamnet Ela Dawn.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje