Hoppa till huvudinnehåll

Danslistan efterlyser nya jurymedlemmar

Gunilla Ginström
Programledaren Gunilla Ginström efterlyser nya jurymedlemmar till Danslistan Gunilla Ginström Bild: Rolf Sundström danslistan

Just nu finns det öppna platser i Danslistan jury. Strävan är 50 medlemmar, kvinnor och män i olika åldrar och från olika delar av svenskfinland. Det enda som krävs är ett specialintresse för dansmusik och att man röstar varje vecka.

Juryn infördes redan under Vegalistans tid. Tanken var att få ett resultat som grundar sig på lite olika infallsvinklar. Och motverka eventuella kampanjer för nån speciell artist.

Jurymedlemmarna står för hälften av resultatet. Deras röster väger sammantaget lika mycket som "de vanliga" lyssnarnas röster. Endast om det blir jämnt avgör lyssnarrösterna.

Danslistan följer ett system där alla artister och band rangordnas enligt röstetal. Dvs en rangordning hos juryn och en rangordning hos lyssnarna.

Det här systemet ger ett jämförelsetal för alla kandidater. Den som har det lägsta jämförelsetalet placerar sig högst upp på listan.

Skriv ett brev

Om du är intresserad av att vara med i juryn en tid, skriv då ner några rader om dig själv och ditt intresse för dansmusik.

Skicka brevet till gunilla.ginstrom@yle.fi.

Jurymedlemmarna röstar per epost till adressen danslistan.jury@yle.fi.

Häng med! Du väljer själv hur länge du vill medverka som jurymedlem.

Här ärDanslistan för er som vill fortsätta rösta som vanligt!
Danslistan i Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Läs också