Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 130: Vi skall bara vänta

Sipilä behöver dig!
Hur skall vi få fatr på Finland? Sipilä behöver dig! Bild: Yle / grafik Johan Lindström sss

Sitt stilla i båten.

Finland behöver kanske inte göra någonting för att läget skulle bli bättre. Den svåra ekonomiska situationen beror mycket på att handeln med den östliga grannen har minskat kraftigt.

När trupperna kommer att skickas till Syrien, kommer läget i Östra Ukraina bli lättare och den slutliga freden kan nås. Då ökar också handeln som i sin tur ökar sysselsättningen i Finland och satteintäkterna blir större.

Inga nedskärningar behövs, inget NATO-medlemskap heller.

I förväg och i fruktan av möjligen annalkande katastrofer skall man inte förvärra människornas levnadsvillkor. FPA har redan sett till att skära ner de ensamståendenas förmåner.

Lösningen i konflikten med Irans kärnkraft bidrar också till att efter några år är situationen ännu bättre. Men då är man inte villiga att höja förmåner till den ursprungliga nivån. Finland behöver bara vänta. Man skall inte agera för hastigt

Rådgivare


#FartPåFinland

Hur skall vi få fart på Finland?
Här kan du läsa och kommentera de bidrag vi har fått in: Fart på Finland
Vad är ditt recept för att vi skall få Finland på fötter igen?

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.