Hoppa till huvudinnehåll

Farligt ofog i Korsholm

Väg i Korsholm.
Lastpallarna fanns på båda körfilerna. Väg i Korsholm. Bild: René Michelsson. natt

Någon hade placerat ut lastpallar på Strandvägen mellan Korsholm och Närpes i fredags. Mitt i natten fick en bilist panikbromsa för att undvika kollision.

Polisen vill nu veta vem som lade ut pallarna på en backe i Solf.

- Det var kring klockan ett på natten. Plötsligt panikbromsade min flickvän som körde. Hon skrek och jag såg pallarna, på båda körfilerna, berättar passageraren René Michelsson.

Vägen har ingen belysning. Enligt Michelsson är det ett helt galet tilltag att sätta ut hinder på vägen.

- Hade det kommit mötande trafik hade vadsomhelst kunnat hända.

Inte roligt, enligt polisen

Hastighetsbegränsningen på vägavsnittet är 100 km i timmen. Det kunde ha gått rejält illa, men den här gången hann bilisten stanna.

Personen som placerade ut hindren på vägen har kanske sett det som en rolig grej. Bilisten och polisen är av annan åsikt.― Äldre konstapel Johanna Westerlund

Äldre konstapel Johanna Westerlund berömmer chauffören som reagerade snabbt, och behöll kontrollen över sin bil.

- Största boven är den person som lagt ut lastpallarna på vägen. Personen skulle ha fått böter, i värsta fall dom för vållande av personskador eller dödsvållande om bilen skulle ha kört av vägen och det skulle ha uppstått personskador, skriver Westerlund på Facebook.

Polisen vill att den som vet något om tilltaget tar kontakt.

- Den person som placerade ut hindren på vägen har kanske sett på saken som en rolig grej. Bilisten och polisen är av annan åsikt, skriver Westerlund.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten