Hoppa till huvudinnehåll

Försenad skejtshow en mänsklig miss

Skateboard och skor
Den nya skateparken i Kokon är redan i flitig användning. Skateboard och skor Bild: Yle/Lone Widestam borgå skatepark

En skejtuppvisning var en timme försenad under invigningen av den nya skejtparken i Kokon i Borgå. Arrangörerna hade av misstag meddelat fel tid på förhand.

I Facebookgruppen Porvoolaiset uttryckte några av dem som deltog i invigningen av den splitternya skejtparken missnöje med programmet.

Bland annat uteblev den utlovade häftiga skejtboarduppvisningen klockan 13. Proffsen dök upp först en timme senare än de skulle och skejtade bara tillsammans med alla andra. Då hade redan många åskådare hunnit lämna platsen.

Chefen för idrottstjänster Per Högström vid Borgå stad deltog inte i de praktiska arrangemangen, men är ansvarig för själva skejtboardparken. Men han säger ändå att han förstår kritiken och tar ansvaret för missen.

– Arrangörerna hade av misstag meddelat fel tid, och jag förstår nog kritiken. Men de har annars jobbat väldigt hårt, så jag önskar att man inte blåser upp det för mycket, säger Högström.

Glada barn på Jump In

Invigningen av skejtparken var en liten del av det mycket större evenemanget Jump In, som gick ut på att de som arrangerar olika fritidsaktiviteter i Borgå fick presentera sig själva och sin verksamhet.

Evenemanget var främst till för familjer med yngre barn, och Högström är nöjd med hur det gick. Målet var att få barn att röra på sig.

– Jump in var positivt på alla sätt och vi såg många glada barn och ungdomar, säger han.

– De fick testa på nya idrottsgrenar. Speciellt mycket tyckte jag själv om paddlingen, eftersom det är en gren alla vanligtvis inte har möjlighet att utöva.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland