Hoppa till huvudinnehåll

Förslag 163: Bra lön ger ökad konsumtion

Löneskillnaderna är kvar
Löneskillnaderna är kvar Bild: Yle lön

Tredje sektorn har inte råd att betala bra löner.

Det är en hälsning som jag gärna skulle vela skicka till alla beslutshavare. Tanken var god, men tredje sektorn är ingen arbetsgivare. Många arbetslösa visas dit, men tredje sektorn har inte råd att betala löner. Ett arbetslöshetsunderstöd (existensminimun är ingen lön).

Skillnaden mellan en hobby och ett arbete är faktiskt LÖNEN. Men än så länge behöver ingen arbeta "gratis" om man inte vill. Så långt har ännu inte skeppet Finland sjunkit. Bra lön åt alla arbetslösa (som också är utbildade) ökar konsumtionen.

- Vi är ingen underklass

Fart på Finland

Hjälp Sipilä att få fart på Finland

Skicka in ditt förslag! Vi publicerar det, granskar det och skickar vidare till beslutsfattarna.

 • Sipilä behöver dig!

  Hur skall vi få landet på fötter? Skicka in ditt förslag!

  Det är skarpt läge i republiken Finland. Ekonomin störtdyker och nu är goda råd dyra. Hur skall vi få landet på fötter igen? Skicka in ditt förslag!

 • Fler arbetstimmar tar oss ur krisen

  Ekonomerna eniga - vi måste jobba oss ur krisen.

  Vi måste jobba oss ur den ekonomiska krisen, skriver en läsare inom ramen för Fart på Finland projektet. Ekonomerna Heidi Schauman och Ralf Sund håller med. Samhället behöver flere arbetstimmar.

 • Branda bättre!

  Finland borde vara bättre på att produktutveckla sig själv.

  Efter tre år i London började Silja sakna naturen, lugnet och renheten. Om Finland skulle lära sig att marknadsföra det bästa vi har, skulle turismen ta helt ny fart, vilket skulle generera mera jobb. Men slopa juntfaktorn med renfäll, nakenbastu och pinsamma grejer i souveniraffärerna. Sådant går inte hem längre.

 • Vadå samhällsfördrag?

  Samhällsfördraget på en dryg minut.

  Juha Sipiläs samhällsfördrag gick om intet. Men vad handlade fördraget egentligen om? Vad ville man uppnå med det? Yle Nyheters Anne Suominen sammanfattar på en minut.

 • Sipilä: Samhällsfördraget föll

  Sipilä mycket besviken men vill inte beskylla någon.

  Samhällsfördraget har fallit, konstaterade statsminister Juha Sipilä (C) vid en presskonferens på torsdag kväll. - Jag är mycket besviken men jag vill inte beskylla någon.