Hoppa till huvudinnehåll

Grankullabor efterlyser konkurrens i matvaruhandeln

Markus Jahnsson
Grankullas informationssekreterare Markus Jahnsson säger att invånarna ska få säga sitt om byggplanerna på invånarkvällen på onsdag (9.9). Markus Jahnsson Bild: Yle/Carina Bruun markus jahnsson

- Många Grankullabor åker till Esbo för att handla och hyrorna på affärslokalerna är svinhöga med tanke på det låga kundunderlaget, säger företagaren Johan Hallbäck. Men nu finns en öppning för en utbyggnad av köpcentret.

Både köpmän och invånare har länge irriterat sig på den tomma planen intill köpcentret i Grankulla. Men nu ser det ljusare ut då staden, ägarna till köpcentret Grani och ett nytt bolag förhandlat fram ett förslag som skulle möjliggöra byggande av både köpcenter och bostäder. Men först krävs en ändring i detaljplanen.

Om allt klaffar kan köpcentret Granis utvidning stå klar 2017.

Här ska det planerade köpcentret byggas.
Nu hoppas man att en utbyggnad av köpcentret med stenläggningar och planteringar omkring ska leda till mindre handelsflykt till Esbo. Här ska det planerade köpcentret byggas. Bild: YLE/ Christoffer Gröhn grankulla centrum
Nu har S-kedjan monopol här vilket leder till att många åker till Mankans eller Hagalund för att handla mat.― Johan Hallbäck, företagare och fullmäktigeledamot (SFP).

Johan Hallbäck, företagare och fullmäktigeledamot (SFP) hoppas att nybygget ska leda till konkurrens inom dagligvaruhandeln.

- Nu har S-kedjan monopol här vilket leder till att många åker till Mankans eller Hagalund för att handla mat. Hade vi två dagligvaruhandlar här skulle det underlätta. Och det är klart att det halvfärdiga bygget påverkar kundunderlaget, säger Hallbäck.

På onsdagen ordnas en invånarkväll på stadshuset där grankullaborna får säga sitt om ändringarna i detaljplanen.

- Man har redan hört de närliggande bolagen. Nu vill vi öppna upp för invånarna att bekanta sig med planerna, säga sitt och ställa frågor, säger Markus Jahnsson, informationssekreterare i Grankulla.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen