Hoppa till huvudinnehåll

Jakobstad kan bidra till flyktinghjälp

Rådhuset i Jakobstad
Arkivbild Rådhuset i Jakobstad Bild: Yle/ Kjell Vikman rådhuset

Även i Jakobstad diskuterar politiker om fullmäktiges mötesarvode kan skänkas till flyktinghjälpen. Kommunstyrelsen i Pedersöre gav bort sitt arvode och på torsdag kväll finns samma förslag i fullmäktige i Vörå.

Det är socialdemokraterna i Jakobstad som föreslår att fullmäktige avstår sitt mötesarvode till förmån för flyktinghjälpen. Frågan diskuteras just nu bland ledamöterna. Ett beslutsförslag väntas till mötet den 21 september.

Nu utreder man om summan kan betalas ut brutto till flyktinghjälpen. Arvodet torde vara 90 euro. Vilken katastrof- eller flyktingfond som får pengarna är inte avgjort.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten