Hoppa till huvudinnehåll

Klädstänger

Att hänga upp sig på saker är ingen idé men hänga upp saker - det är smart.

Ett sätt att hålla ordning på sina grejer är att hänga upp dem på väggen i krokar och på galgar. Då hålls arbetsytan fri och ger plats för nya projekt. Kommer röjarandan på plötsligt är det bra att använda sig av material man har sin närhet, som t.ex. en gammal gardinstång eller grenar och kvistar från trädgården.

gardinstångsknoppar
gardinstångsknoppar Bild: YLE Strömsö strömsö

Jag ville inte använda gardinstången i fönstret längre, inte heller låta den avmattade furun komma fram i ljuset igen så jag spraymålade gardinstången och upphängningen svart. Då färgen hade torkat fäste jag gardinstången mitt på väggen och lät ett vackert grafiskt plagg bli som en tavla istället.

Rå obehandlad träyta är riktigt fint så jag yxade bort barken från grenen och sandpapprade bort de värsta flisorna. Till upphängning klippte jag läderremsor i två olika längder. Endel fick tryckknappsfunktion som passar perfekt för verktyg. Grenen hängde jag upp i längre läderremsor med nitar.

Mycket enkelt men effektfullt och praktiskt på samma gång.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

Nyligen publicerat - Strömsö

 • Svep ihop en vegetarisk tomatpasta som vardagsmat

  Gör tomatsåsen själv och frys ner för vardagsbehov.

  Den här pastan förutsätter att du redan kokat ihop Pauls mustiga tomatsås. Sedan är det en enkel match att svepa ihop denna läckra pastarätt.

 • Tomatstroganoff med korv - en smarrig vardagsrätt

  Mustig hemlagad tomatsås, lök, grädde och korv - voilá!

  Den här stroganoffen med korv förutsätter att du redan lagat en sats av Pauls mustiga tomatsås. Sedan tar det inte många minuter att skära upp korv och koka ihop denna ryskinspirerade rätt.

 • Låt tomatsåsen göra pizzan!

  En riktigt god hemlagad tomatsås är basen för läcker pizza.

  Pizzabaket börjar med att du kokar ihop Pauls mustiga tomatsås.

 • Pauls pizzakanter med tomatsås

  Frasiga och välkryddade till valfri god dipp.

  Pizzakanter låter inte som någon höjdare. Men om man gör enkom bara kanter blir det en riktig höjdare. Viktigt att man har en riktigt god tomatsås till, någonting gott att dippa i och att man kavlar degen tunt så att det egentligen inte blir några kanter.

 • Pauls inkokta kräftor

  Hemligheten med goda kräftor är att få till en smakrik lag.

  Hemligheten med goda kräftor är att få till en ordentlig lag. Slå bort den färdiga lagen som de frysta kräftorna ligger i och gör en egen. Slutresultatet blir mycket godare och fräschare.

 • Västerbottenpaj med rostade sesamfrön

  Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

  En enkel paj med god ost och med smak av rostade sesamfrön och kummin. Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

 • Baka muffins och bröd på grillen

  Brödet kallas ficelle och är en lång, smal baguett.

  Här bakar vi både ett läckert bröd och muffins. Muffins är ju ganska söta i sig, så att göra dem med syrliga bär ger en skön balans.