Hoppa till huvudinnehåll

Rester och gästen KAJ

kaj i folkdräkt
KAJ i folkdräkt kaj i folkdräkt rester och gäster på strömsö

Humorgruppen KAJ stod för musik, show och flera kortare inslag under sändningen Rester och gäster på Strömsö. Här har vi samlat de bästa bitarna och en intervju med trion.

KAJ är Kevin Holmström: leadgitarr och sång, Axel Åhman: bas, munspel och sång och Jakob Norrgård, leadsång och konstiga soloinstrument till husbehov.

Bröd som blivit hårda i kanterna kan mjukas upp i brödrosten eller med litet smör och 10 sekunder i mikron, men vad rekommenderar Jakob för munkar och sockergrisar som fyller ett år?

Varje lantbrukare och skogsolle följer Bondepraktikan till punkt och pricka, men denna väderspända skrift har dock sina svagheter. Axel uppgraderar den medeltida folkboken.

Har ni någonsin besökt famo eller mommo och lyckats gå hem utan att ha magen full av pastejer, småbröd, bullalängder och gräddtårtor. Svaret är klart: Nej!

Hur gör humorgruppen KAJ på bjudning där kakfaten bågnar och släkten undrar hur det står till? Vad händer i Kaj-land?

Konst

Nyligen publicerat - Konst

 • Gör en lampskärm i papper

  Se ljuset med en lampskärm i papper!

  Att förändra saker man har hemma är befriande! Så passa på att damma av den gamla tråkiga lampskärmen och ge den ett nytt utseende med hjälp av några hundra papperscirklar!

 • Kitsch och ett gammalt gökur

  Camilla återupptäcker och återuppväcker ett gökur.

  Att omge sig med saker som gör en glad är en riktigt fiffig linje att följa. Att stiga ur sin komfortszon och ta ett färgglatt steg åt sidan kan kännas bra.

 • Bästa burken är återanvänd

  Zero waste med konstnärliga burkar.

  Nu när julen är slut och pyntet åker ut kan det kännas tomt på hyllorna. Nya dekorationer behövs och det är här plåtburken kommer in.

 • Nyckelpersoner inom konsten

  Låt Pablo Picasso öppna dörren åt dig!

  Håll reda på nycklarna med hjälp av några storheter inom konsten.

 • Memory lane - minnen, mönster och nostalgi

  Små tygbitar med stora minnen.

  Städa ur skåpen och hitta minnen! Morfars nötta skjorta och den stearinstänkta duken kan bli en fantastisk tavelvägg fylld av härliga mönster och nostalgi.

 • Lampor i fyra nyanser av brunt

  Fixa höstens mysigaste belysning med saker du har hemma.

  Ofta har vi mer saker i skåpen än vad vi använder. Gör en spaning och plocka fram bortglömda bordslampor och dekorationer. Förändra dem till en snygg helhet genom att använda en gemensam färg.

 • Måla kelimmönster i skåpet

  En överraskande insida!

  Stilrent på utsidan - färgexplosion på insidan! Genom att måla skåpdörrarnas insida i vackra kelimmönster, får du ett skåp som överraskar och som gärna står med dörrarna på vid gavel.

 • Svävande stenar

  Stenar i lera svävar bättre!

  Stenar är perfekta inredningsdetaljer, men vill man hänga upp dem på väggen så är det smart att efterapa dem i lera istället.

 • Konstskolan i Borgå fick en enorm bokskatt

  Den donerade bokskatten omfattar konstens alla områden.

  1 200 konstböcker har donerats till Borgå konstskola. Rektor Leena Stolzmanns dröm är att konstskolans ateljé ska vara öppen en gång i veckan. Då kan man bläddra i böckerna.

 • Allvarligare ton på årets Art Sibbe

  Konsten och samhällsandan går hand i hand.

  Tiden vi lever i präglar också konsten. Enligt bildkonstnären Carin Bengts råder en stillsam stämning till en dov färgskala vid utställningen Art Sibbe 17 i Sibbo än tidigare år.