Hoppa till huvudinnehåll

VPS-ikonen Sillanpää om slutstriden – ”Alla måste kämpa”

VPS målvakt Henri Sillanpää rensar undan en hörna.
VPS målvakt Henri Sillanpää rensar undan en hörna. Bild: Yle/Patrik Skön sjk

Ligasäsongen 2015 har varit full av motgångar för VPS. De senaste årens medaljkamper har nu bytts ut mot en svår bottenstrid.

VPS har bara vunnit fem matcher den här säsongen och med åtta omgångar kvar att spela krävs det nu fler segrar om man vill spela ligafotboll i Vasa även nästa säsong.

Just nu har VPS tre poäng upp till Jaro på näst sista plats och fyra poäng upp till KTP på säker mark.

Målvakten Henri Sillanpää har under sina år i VPS blivit en klubbikon. Efter den här säsongen sätter han punkt för en lång karriär och han vill se att laget klarar ligakontraktet.

– Vi ska klara det här, det är viktigt för hela Vasa och för klubben. Vi ska få en ny arena och Vasa är en fotbollsstad. Det är också viktigt för alla ungdomar som vill bli ligaspelare att man kan spela i hemstaden, säger han till Yle Sporten.

Hur mycket betyder VPS för dig?

– Jag har spelat fjorton säsonger i ligan och tolv här i Vasa. VPS var det lag som gav mig chansen att spela i högsta ligan och jag har kommit tillbaka två gånger till klubben, så den betyder väldigt mycket för mig, säger han.

Sillanpää ryter till

Under de återstånde omgångarna kommer VPS att möta topplag som HJK och RoPS men även lag från den undre halvan som Jaro, KTP, HIFK och Ilves.

Laget har med andra ord mycket i egna händer.

– Vi måste kämpa hela tiden speciellt då vi ligger sist i tabellen. Vissa spelare kan ha sämre matcher men är det så att man inte ger sitt allt så kommer jag att säga till ordentligt, säger Sillanpää.

Närmast väntar mötet med tabellfyran FC Inter på bortaplan på måndag. Ett lag som VPS har haft det lite lättare mot den här säsongen då man tagit fyra poäng på två hemmamatcher.

– Det är ett bra lag och det är en helt annan sak att spela på bortaplan. Vi har ingen press på oss eftersom alla utgår ifrån att de ska besegra oss ganska så enkelt, säger Sillanpää.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport