Hoppa till huvudinnehåll

You and You tar ut countrysvängarna

Countrybandet YouandYou, Unu
UnU utmanar med Jag tror nog att jag börjar tycka om dig Countrybandet YouandYou, Unu ulf edefuhr

Countrybandet UnU, eller You and You, har släppt en ny singel med två låtar, skrivna av bandets solist Håkan Streng. Skivan har fått namnet Andra Svängen eftersom det här är fortsättningen på låtarna som kom tidigare i år. Lyckostigen lyckades inte ta en plats på Danslistan, nu testar vi Jag tror nog att jag börjar tycka om dig.

UnU bildades för fem år sedan av Uffe Nylund, känd från finlandssvenska dansbandet Canyons en gång i tiden. För ett par år sedan anslöt Håkan Streng som sångsolist och gänget gjorde en revival av danslåtarna på albumen Med dig i mina armar 1 och 2.

Möte i gränden från det projektet lyckades knipa en plats i Danslistans Guldklass.

Det här är alltså countrymusik på svenska. Influenserna kommer från country, blues och folkballader plus grekiskt inspirerad dansmusik.

Bandets svenska medlem, Ulf Edefuhr, bidrar med steel guitar och UnUs kvinnliga medlem, Gerd Nyholm, spelar bouzouki.

Trubaduren och underhållaren Håkan Streng, solist och låtskrivare i UnU, har tecknat en serifigur till låten Jag tror nog att jag börjar tycka om dig.

- Seriefiguren kommer att dyka upp i andra sammanhang och händelseförlopp senare, säger Uffe Nylund. Kanske vi skapat en ny ”musik supportande Ferdinand”?


Häng med i röstningen på Danslistan!
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Läs också